В Благоевград ще има 3700 м велоалеи. Днес направиха първа копка

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Първа копка на нова велосипедна алея направи кметът на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов. Новата придобивка за любителите на колоезденето ще свързва бул. „Св. Димитър Солунски”, ул. „Даме Груев”, бул. „Васил Левски” и бул. „Св. св. Кирил и Методий” – до хотел „Ален мак”,  както и улиците „Марица” и „Иван Михайлов“. Ще бъдат направени над 3700 метра велоалеи.

„В рамките на седмица това е третият обект, за който правим първа копка. В момента имаме подписани договори, които се изпълняват, на стойност над 35 млн. лева или 85% от предоставения ресурс по ОП „Региони в растеж“. Този факт е безспорно доказателство за високите обороти, на които работи община Благоевград. С изпълнението на обекта, ще бъде облекчен трафикът в града и ще бъдат осигурени условия за по-здравословен живот“, каза кметът Камбитов.

На официалната церемония в сряда присъства и областният управител на Благоевград - Бисер Михайлов, заместник-кметовете на общината, екипът по проекта, представители на институции и граждани.

Обектът е част от мащабния проект „Благоустрояване на градската среда“ по ОПРР 2014-2020.

С реализацията му се предвиждат мерки за подобряване на физическата среда чрез полагане на подходящи настилки, осигуряване на достъпна среда и интегриране на групите в неравностойно положение, както и повишаване сигурността и безопасността на движение.

При преминаването на велосипедните алеи през кръстовища и входове съществуващата асфалтова настилка ще се запази и велосипедната алея ще бъде обозначена с маркировка. Предвижда се понижаване на съществуващите високи бордюри при преминаване на велосипедните алеи през кръстовища. Ще бъдат поставени нови кошчета, пейки и информационни табели. Съществуващата растителност ще бъде запазена, като ще бъде засадена и нова.

Стойността на обекта е 830 152,42 лв., а срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 110 календарни дни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини