Мая Манолова се зае с проблема с добива на тикли в Сатовча

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Омбудсманът Мая Манолова се срещна в Сатовча с кмета на общината - Арбен Мименов, и с повече от 200 жители. Хората я сезираха за проблеми, свързани с облекчаването на режима за добив на скално-облицовъчни материали /тикли/ в района.

„Липсата на поминък оставя хората без перспектива. Облекчаването на процедурата за получаване на разрешително за добиване на скално-облицовъчни материали ще помогне на всички в региона за по-добър живот, както за тях, така и за семействата им“, категорична бе Манолова.

Тя информира хората, че преди срещата си с тях е разговаряла с председателя на парламентарната комисия по енергетика - Делян Добрев, и с министъра на енергетиката - Теменужка Петкова. Те са съгласни да участват в сформиране на работна група, която да изработи промени в Закона за подземните богатства, които да направят процедурата по-бърза, по-евтина и достъпна за хората от региона, които искат да се препитават с добив на скално-облицовъчни материали. 

„Аз поемам ангажимент, че ако през следващите 3 месеца не се сформира работната група, ние в институцията на омбудсмана ще се заемем и ще подготвим промените. Като омбудсман аз стоя зад справедливи каузи и се ангажирам с тяхното решаване“, каза още Мая Манолова. Хората, които добиват тикли в Неврокопския край повече от 12 години настояват за облекчаването на процедурата. За по-малки площи общинската власт предлага целият разрешителен режим и контролът да минават през общинските съвети.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини