Ясни са победителите в конкурса за есе, организиран от Богдан Боцев

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

23 есета изпратиха учениците от Гоце Делчев за участие в обявения конкурс от народния представител Богдан Боцев. Поводът е 115-та годишнина от гибелта на Гоце, а темата по която трябваше да пишат учениците бе:„Ако имате възможност да се върнете назад във времето, за какво бихте разговаряли с Гоце Делчев?“.

Творбите са разделени в две възрастови групи: 5-8 клас и 9-12 клас и бяха оценявани от жури, съставено от преподаватели по български език и литература от всички учебни заведения в гр. Гоце Делчев.

Победител във възрастова група 5-8 клас е Костадин Костадинов Кантарджиев – ученик от VI клас във Второ ОУ „Гоце Делчев“. На второ място журито класира Октай Руменов Пилев – ученик от VIII клас в ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“.

Присъдени са две трети места - на Снежана Лазаринова Костадинова – ученичка от VI клас вТрето ОУ „Братя Миладинови“ и на Димитрия Василева Франгова – ученичка от VI клас въвВторо ОУ „Гоце Делчев“.

„Журито и аз сме изключително впечатлени от есетата на учениците в тази възрастова група и затова решихме да присъдим и две поощрителни награди“, коментира Богдан Боцев. Те са за Димитър Петров Гемеджиев от VIII клас в НПГ „Димитър Талев“ и за Наталия Николова Джингарова от VII клас, във Второ ОУ „Гоце Делчев“.   

В другата възрастова група 9-12 клас, журито определи за победител Мария Василева Фърчева – ученичка от 10клас в  ПМГ “Яне Сандански“. На второ място е класирано есето на Ивана Иванова Малинова – ученичка от 11 клас в НПГ “Димитър Талев“. И в тази възрастова категория са присъдени две трети места – на Ангелина ГюрговаКарталова от 10 клас в ПГ по МСС „Пейо Яворов“ и на Симона Димитрова Чакърова от 10 клас в НПГ „Димитър Талев“.

Авторите на двете най-добри есета в категориите - Костадин Костадинов Кантарджиев и Мария Василева Фърчева, ще получат парична награда. Всички останали участници в конкурса ще посетят Народното събрание по покана на народния представител Богдан Боцев. Наградите на победителите ще бъдат връчени официално на 8 май /вторник/ от 17:00 часа в читалище „Просвета – 1865“, а двете есета-победители, ще бъдат прочетени от техните автори по време на общоградската церемония, посветена на 115-та годишнина от гибелта на Гоце Делчев, която ще се състои на 4 май 2018 г. от 17:00 часа на централния площад „Гоце Делчев“.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини