По-чист въздух в Банско по проект с македонска община

По-чист въздух в Банско по проект с македонска община

Общинският съвет в Банско разреши общината да кандидатства по Програма за трансгранично сътрудничество България-Македония, за да се предприемат мерки за по-чист въздух. За проекта „Съвместно изпълнение на мерки за подобряване качеството на въздуха” максималният размер на финансовата помощ по проекта е 400 000 евро. Ще бъде направен анализ на чистотата на въздуха в Община Банско, в резултат на което ще бъде разработена програма за чистотата на въздуха. Предвижда се подмяна на котли на твърдо гориво с котли на пелети в Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в село Места, в Защитено жилище 1 и 2 в Банско, в минералната баня на град Добринище и присъединяване към топлопровод на детска градина в Добринище. Водещ партньор по проекта е македонската община Пробищип.

Местният парламент разреши активите по проекта да бъдат дадени за безвъзмездно ползване за целите на проекта в продължение на най-малко 5 години след приключване на изпълнението му. Кметът Георги Икономов бе упълномощен да подготви необходимите документи за кандидатстване.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини