115 години от гибелта на Гоце Делчев ще отбележим на 4 май

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Гоце Делчев организира възпоменателно отбелязване на 115 години от гибелта на националния герой Гоце Делчев, което ще се състои на 4 май 2018 г. /петък/. То ще започне в 16:30 часа със заупокойна молитва, която ще бъде отслужена в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“. След това, в 17:00 часа, ще бъдат положени венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в града. На церемонията ще присъства ръководството на община Гоце Делчев, представители на институции, неправителствени организации и политически партии, както и на учебните заведения, които ще положат венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев, в знак на почит и признателност.

 „Патронът на града ни е един от най-значимите български революционери, водач и идеолог на Вътрешната македоно-одринска революционна организация. Няма неврокопчанин, който да не се прекланя пред святото му дело в името на Родината», каза общинският кмет Владимир Москов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини