Община Петрич осигури кола за Историческия музей в града

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Общинският съвет в Петрич реши да предостави безвъзмездно лек автомобил „Опел Вектра” за управление на Историческия музей в южния град, представляван от директора Сотир Иванов. Колата е собственост на общината и няма да може да се преотстъпва за ползване на други лица, както и да се отдава под наем. Местният парламент възложи на кмета Димитър Бръчков да издаде заповед за предоставяне на автомобила за нуждите на Исторически-музей – Петрич.

„Това е много положително решение на общинския съвет. Досега пътувахме само с лични автомобили. Имаме два обекта извън града – античният град Хераклея Синтика и Парк-музей „Самуилова крепост”, налага се да пътуваме. Този автомобил ще облекчи работата ни. Горивото ще се плаща от бюджета на музея, за миналата година имаме 60 000 лева приходи, тази година ще са повече, тъй като не спираме да разширяваме нашата дейност”, коментира директорът на музея – Сотир Иванов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини