1200 евро на ден заработвали подкупните даяджии от Благоевград

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

По 1200 евро на ден си делели служителите на ДАИ-Благоевград, които вчера бяха задържани, съобщи 24 часа.
Те ги взимали от местни транспортни фирми, за да не им налагат солени глоби за нарушения. Те посочвали малки нарушения, които се наказват с глоба от около 200 лева и изнудвали фирмите, за да не посочат по-големите нарушения.

Схемата разкри Даниела Начева, зам.-шеф на Специализираната прокуратура. 10 инспектори са задържани за 72 часа. Те ще бъдат обвинени в участие на престъпна група. 

Даяджиите осъществявали контрол на транспортни дружества. Работели в екип от по двама човека за срок от месец, после били прегрупирани. Транспортнте фирми получавали известие за проверка, която можела да бъде планова, комплексна или по сигнал.

Преди проверката фирмите получавали известия какви документи да предоставят. При предоставянето на документите под тях пъхали плик с пари. Обикновено с инспекторите общували счетоводителите, тъй като собствениците на фирмите били чужденци. 

Например едно дребно нарушение, което било посочвано и се санкционирало само с 200 лева било за това, че превозното средство не е минало годишен технически преглед. 

Съпруг на прокурор също е с мярка за неотклонение за 72 часа. 

Източник: 24 часа

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини