Румънци ще празнуват Деня на труда в село Първомай

Снимка: Pirirnsko.com
Снимка: Pirirnsko.com

Гости от румънския град Миовени, който е побратимен с Петрич, ще се веселят на събора в най-голямото петричко село Първомай в Деня на труда – 1 май. Те са на посещение в южния град, но вече са приели поканата да бъдат част от най-големия празник в селото.

На сцената ще се изявят самодейци от региона, децата от Фолклорен ансамбъл „Гайтан”, гост-изпълнител е народната певица Ирина Паскалева, която ще пее под музикалния съпровод на Оркестър „Щуро маке”.

Ще има не само музика, но и много спорт за деца и възрастни. Ще се проведе лекоатлетически крос до съседното село Мендово, ще се организира състезание по спортна стрелба, ще се проведат турнири по волейбол и футбол. Осигурен е награден фонд за победителите във всички спортни мероприятия. „Ще се веселим два дни от сърце и душа, че в останалото време почти всички сме по полето, защото земеделието ни храни”, споделят местните хора.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини