Кметовете на Струмяни и Василево се похвалиха с успешен проект

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Резултатите от проект “Въвеждане на възобновяеми енергийни източници и подобряване на енергийната ефективност в Струмяни и Василево“ бяха представени в македонската община от двамата кметове – Емил Илиев и Мариян Янев.

Управниците увериха, че с изпълнението на дейностите са постигнати основните цели - въвеждане на  енергийно ефективно осветление в най-голямото селище на община Струмяни - с. Микрево, като по този начин е осигурен необходимият санитарен минимум за осветление през нощта със значително намаляване на консумацията на енергия и на публичните разходи.

Другата основна инвестиция в проекта бе въвеждането на енергийно ефективни мерки и възобновяеми енергийни източници в училището в с. Седларци, община Василево, което осигури здравословна образователна среда за децата, намали разходите за електроенергия за осветление с използване на възобновяеми енергийни източници за сградата на училището и уличното осветление. Общият бюджет на проекта бе в размер на 247 339,15 евро за двете партньорски общини.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини