Лифтът над Банско ще работи без почивка през лятото и по празници

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Лифтът над Банско ще работи без почивка през лятото и в празничните дни, решиха от ръководството на фирмата концесионер. 

В периодите от 28 април до 1 май, от 5 до 7 май и от 24 до 27 май съоръжението ще функционира всеки ден. То ще тръгва в 08,00 часа сутринта и ще действа до 16,30 часа, когато е последното спускане надолу от Бъндеришка поляна към Банско.

През целия месец юни ще работи само от понеделник до петък, като ще извозва туристи само сутринта в 08,00 часа еднократно и ще ги прибира от Пирин планина към курорта в 16,30 часа.

В разгара на лятото отново кабинката ще действа на пълни обороти, тъй като тогава е бумът на планинския туризъм в региона. От 1 до 31 юли във всички дни от седмицата работното време на лифта е от 08,00 часа до 16,30 часа. През месец август работното време се увеличава с два часа – до 18,30 часа. От 1 до 16 септември последното спускане с кабинката ще е отново в 16,30 часа. С този график ще се работи и за Деня на независимостта на България – 22 септември, до 24 септември. От 25 септември до 30 ноември лифтът ще е отворен за посетители само от понеделник до петък и ще ги извозва еднопосочно – в 08,00 часа сутринта към Бъндеришка поляна, а в 16,30 часа – от Бъндеришка поляна към Банско.  

Фирма „Юлен” АД, която стопанисва кабинковия лифт, уводомява, че за летния период групи от над 50 души могат да се превозват и по друго време, и с друг лифт, но е необходимо да се направи заявка ден по-рано в офиса на дружеството на начална станция на кабинката.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини