Училището в Дебрен строи спортна площадка с пари от икономии

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Обединено училище „Свети Климент Охридски” в гърменското село Дебрен ще има нова спортна площадка за началото на учабната 2018-2019 година. Тя ще бъде изградена със собствени средства, които учебното заведение е събрало от икономии.

Зелена светлина на проекта бе даден и от общинския съвет в Гърмен на последната сесия на местните парламентаристи. Те дадоха съгласие в Урегулиран поземлен имот по плана на село Дебрен, отреден за училище - публична общинска собственост, да се изгради спортна площадка с изкуствена настилка в двора на учебното заведение. Проектирането и изграждането на спортното съоръжение ще се извърши със средства от бюджета на ОБУ „Св. Климент Охридски“.

„В момента подготвяме проекта. През 2017 година спестихме от направени икономии сумата от 40 000 лева. Тази година също ще икономисаме пари, защото ще ни трябват към 60 000 лева за проектирането и изграждането на футболното игрище с изкуствена настилка. Теренът обаче ще се ползва и за други спортове, при нас учат 237 деца и имаме нужда от подобно съоръжение”, коментира директорът на школото – Верхат Топчиев.

Предстои да се обяви конкурс за изпълнител на проекта. Целта е строителството да приключи през лятото и на 15 септември, в първия учебен ден, спортната площадка да се открие тържествено. Училищният директор разкри, че игрището ще се ползва безплатно в извънучебно време от децата и младежите от село Дебрен.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини