САЩ и Великобритания съсредоточават сили около Сирия

снимка :  REUTERS
снимка : REUTERS

Телевизия WTKR публикува видеозапис на излизането на самолетоносача на ВМС на САЩ , USS Harry S. Truman от Норфолк в щата Вирджиния.

По-рано се съобщи ,че американска ударна групировка на ВМС, начело със самолетоносача  „Хари Труман”, е излязла от пункта на постоянна дислокация в щата  Вирджиния с цел предислоциране Европа и на Близкия Изток. В състава на ударната група също така влизат ракетен крайцер «Нормандия», ракетни есминци «Арли Бърк», «Балкелей», «Форест Шерман» и «Фарагут». Очаква се, че по-късно към тях ще се присъедини ескадрените миноносци «Джейсън Данем» и «Саливънс», а също и фрегатата на ВМС на Германия «Хесен».

Междувременно компанията Image Satellite Internacional публикува спътникови  снимки, от които е видно ,че повечето руски бойни кораби са напуснали срийското пристанище Тартус.

На една от снимките се виждат 7 кораба, два противодиверсионни катера и две дизелови подводници закотвени на пристанището . На втората снимка, която е от 11 април се вижда ,че в пристанището има само една подводница.

Самолети на британските ВВС разположени в Кипър са били приведени в пълна бойна готовност с цел нанасяне на удари в Сирия предаде Times.

«Наши самолети намиращи се на летище в Акротири са готови за нанасяне на удар», — съобщи източник в правителството.

Отбелязва се ,че към военната операция на Великобритания в Сирия могат в случай на необходимост да се присъедини ескадрения миноносец Type 45 Destroyer и HMS Duncan.

По-рано премиер-министърът на Великобритания Тереза Мей е дала заповед  британски подводници  да заемат позиции на разстояние ракетен удар от Сирия.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини