Ученици от Белица залесяват 2 дка гора в Трестеник

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица

Деца ще залесят 2 декара ученическа гора в местността Трестеник. Залесителната акция се организира по повод Седмицата на гората със съдействието на Община Белица, Държавно горско стопанство – Белица и училищата.

През 2017 г. местното горско стопанство и кметската администрация поставиха началото на инициативата за залесяване на ученическа гора върху терен от 3 дка. Тази година под мотото на националната кампания „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“ ще се включат ученици от осмите, деветите и десетите класове на двете средни училища в града.

Учениците ще залесят около 2 дка площ в местността Трестеник на 11 април от 14.00 ч. За целта община Белица е осигурила извозване на младите лесовъди до залесителния терен, а след тежката работа ДГС –Белица ще покани всички на пикник сред дивата природа на южна Рила.

Идеята на акцията е да се провокира вниманието на местните жители към опазване на гората и зелените площи.

"Много важно е да научим младите хора да бъдат съпричастни с грижата за съхраняване на българската природа “, убеден е кметът на община Белица Радослав Ревански.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини