Плувец от Сандански с рекорд в Австрия

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Отлично представяне и рекорд за плувеца от Плувен клуб „Сандански” - Йордан Янчев, на състезанието „Мулти нейшън” в австрийския град Грац. В надпреварата за младежи и девойки участваха състезатели от България, Гърция, Швейцария, Полша, Турция, Чехия, Украйна, Австрия, Словения, Словакия и Кипър.

В българския национален отбор, съставен само от младежи, намериха място двама плувци от ПК“Сандански“ – Йордан Янчев и Атанас Аврамов, с треньор Божидар Граматиков. След второто място на 200 м св.ст. и нов младежки държавен рекорд – 1:51,44, Йордан Янчев грабна златото на 400 м св.ст. с време 3:54,07 – нов мъжки държавен рекорд и 831 т по ФИНА! Той беше и част от златната щафета 4х200 м св.ст. и сребърната 4х100 м св.ст. Младата ни надежда не спира не само да печели състезания, но и да чупи рекорди в басейна.

Атанас Аврамов зае шесто място на 100м гръб и постигна седмо време на 50 м гръб. От останалите български участници златни медали завоюваха П. Божилов и Тих.Тодоров, а сребърен – Св. Николов. С това младежите ни се наредиха на трето място в отборното класиране.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини