Таксиджия от Благоевград изнасили 15-годишна девойка

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Таксиметров шофьор изнасили приятелка на дъщеря си. Ужасното престъление е извършено в Благоевград, на 23 март, във времето от 13 до 16 часа. Жертвата е 15-годишна, която била насилена в дома на шофьора на улица „Шар планина”.

Във фаталния ден девойката не отишла на училище, тъй като имала коремни болки. Тя била приятелка с дъщерята на насилника, както и със съпругата му. Преди време дала две връхни дрехи на жената на таксиджията. По телефона той й казал, че иска да говори нещо с нея, а и ще си вземе дрехите. Момичето отивало на лекар и решило да се отбие в апартамента на мъжа. Янко я посрещнал с въпроса: Знаеш ли с кой ми изневерява жена ми? Ученичката отговорила, че няма никаква представа.

Мъжът, който преди година си позволил да опипа жертвата си по гърдите, повторил упражнението и сега. Момичето поискало да си тръгне, но мъжът със сила сломил съпротивата й и я изнасилил. Девойката подала сигнал в полицията веднага, след което си иззвадила и медицинско свидетелство.

Насилникът веднага е арестуван за 72 часа с прокурорско постановление. Държавното обвинение внесе в понеделник и искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо изнасилвача. Срещу мъжа е повдигнато обвинение по член 152, ал. 2, т. 1 от Наказателния кодекс - за изнасилване с използване на сила на непълнолетно момиче. Законът предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 3 до 10 години.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини