Нов инвеститорски интерес към Баня, строят хотели, аквапарк и басейни

Admin 25 Март 2018 10:19 Туризъм 0
Нов инвеститорски интерес към Баня, строят хотели, аквапарк и басейни
Снимка: Kmeta.bg

Нов инвестиционен интерес е заявен към разложкото село Баня. Само за последния месец са одобрени няколко намерения на предприемачи, които искат да развиват туризъм в населеното място, известно с топлите си минерални извори. 

„Банско Терме“ ЕООД иска да изгради рекреационен комплекс „Спринг валей треме“ в село Баня. Обектът ще бъде разположен върху площ от 58.675 дка. Проектът предвижда там да се построят покрит аква дом с площ от един декар, открит ава парк, хотелски комплекс, спортни площадки и парк с релакс зони. 

„Джи би ай“ ООД пък има инвестиционно намерение за изграждане на рекреационен и балнеологичен комплекс с VIP зона и къща за гости. Комплексът ще има 6 къщи за гости с VIP зона, като към всяка къща ще има по едно джакузи, както и комплекс от 7 вътрешни и външни басейни.

„Галба“ ООД е другият сериозен инвеститор, проявил интерес към разложкото село. Дружеството ще строи хотел, ресторант и рекреационен център там. Намеренията са да бъдат построени хотел, ресторант и рекреационен център с общо 10 лечебни басейна, тип топила по 20 куб. м всяко, също така ще има и 4 плувни басейна за балнеолечение и профилактика.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини