Започнаха доброволческите акции по залесяване в ЮЗДП

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

Със засаждането на 720 фиданки от бял бор в горите на Витоша беше дадено началото на тазгодишните доброволчески залесявания на територията на Югозападното държавно предприятие. В съботната акция в местността „Куртова река”, в землището на софийското село Железница, участваха над 200 доброволци, от които около 50 деца. Организирани от Зеления отбор на България, всички те активно се включиха в залесяването на терен, освободен след санитарна сеч в съхнещи насаждения, поразени от корояд.

Преди началото на акцията домакините от „ДГС София” проведоха подробен инструктаж за правилното и качествено засаждане, а след приключване извършиха проверка на терена и посадените дръвчета. Доброволците поеха ангажимент да продължат с грижите по отглеждане на създадената култура на площ от 2,5 декара.

По традиция Югозападното държавно предприятие чрез териториалните си поделения съдейства за провеждане на кампании за залесяване с доброволен труд в областите Благоевград, Кюстендил, Перник и Софийска. Над 50 декара са създадените само през миналата година нови гори от доброволци в съвместните инициативи.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини