Здравни инспектори в Благоевград протестират заради ниски заплати

Снимка: moreto.net
Снимка: moreto.net

Здравни инспектори от Регионалната здравна инспекция в Благоевград поставиха стикери с надпис "Протест" на реверите си, заради ниските си заплати.

„Получаваме около 530-540 лева месечно. Не е нормално след 32, 35, 37 години стаж в системата да получаваме възнаграждения, които са почти колкото минималната работна заплата в момента. Инициативата за протеста тръгна от нас, много наши колеги в страната я подеха, някои ще протестират ефективно”, споделиха простестиращите здравни инспектори.

Те са получили уверение от ръководството на РЗИ-Благоевград, че ще получат 18% увеличение на заплатите с мартенските си заплати. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини