Строят предприятие за преработка на пъстърва в Белица

Admin 11 Март 2018 10:05 Бизнес 0
Строят предприятие за преработка на пъстърва в Белица
Снимка: ИлинденПрес, архив

Предприятие за преработка на риба ще изграждат в Белица. Инвестиционното намерение е на дружеството ВАС Лифт ООД, чийто проект вече получи одобрение от държавните институции.

Фабриката ще бъде построена в местността "Гарата", като за целта ще бъде преустроена сега съществуваща сграда. Предвижда се в предприятието да се преработват до 300 тона годишно пъстърва от собствено рибно стопаноство и от други рибни стопанства

Отпадъците от почистването на рибата - до 800 кг на ден, ще се съхраняват в хладилна камера. Капацитетът на съоръжението ще бъде до 150 кг на час рибни отпадъци и до 30 г сухи рибни отпадъци. Част от тези продукти ще се използват като суровина за производство на храни за животни в други предприятия.

Водоснабдяването на предвидената за реконструкция сграда ще се осъществява от водопроводната мрежа на Белица. Отпадъчните производствени води ще преминават през мазниноуловител, след което заедно с битовите отпадъчни води, ще се пречистват в локално пречиствателно съоръжение. Пречистените води пък ще се в включват в съществуващата канализация.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини