Димитър Делчев: Държавата няма място в съмнителната сделка за ЧЕЗ

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Държавата няма място в съмнителната сделка за ЧЕЗ. Единственият й ангажимент е да гарантира националната сигирност като недопусне фирми с неясни капитали и собствност да контролират стратегически сектор. Това каза пред радио Благоевград Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Никой не вярва, че Гинка Върбакова е крайният собственик, въпросът е кой стои зад нея. Когато сделката е непрозрачна, не може да се очаква различно управление, затова тази сделка трябва да бъде спряна, категоричен е Делчев.

По повод избора на председател на антикорупционния орган Делчев заяви, че името на Георгиев се е спрягало още от 43ото Народно събрание и не е изненада. Когато се избира човек за толкова важна длъжност, трябва да има истински конкурс, а не назначаване чрез задкулисни договорки, каквото видяхме вчера.

Основната идея на управляващите беше да замажат очите на Европа. С антикорупционния закон умишлено създадоха орган, който няма да разследва гейтовете им в следващите 6 години, каза още Делчев.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини