Прекратиха категорията на 18 туристически обекта в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

18 туристически обекта са с прекратена категория в курорта Банско по заповед на кмета на общината – Георги Икономов. Собствениците им са ги категоризирали през 2010 година, но не са подновили категоризацията през 2017 година, каквото е изискването в Закона за туризма. Заради изтеклия срок градоначалникът разпореди прекратяването на тяхната категория. Сред загубилите своята категория обекти са места за настаняване на туристи - Самостоятелни стаи „Радеви”, Самостоятелни стаи „Михов и Петков”, Самостоятелни стаи Снежна легенда”, Самостоятелни стаи „Детелина Резидънс”, Самостоятелни стаи Мърфис Лодж”, Къща „Лира Термал”, Къща за гости „Даянна”, Къща за гости „Творческа база Банско”, Къща за гости „Валентино”. Останалите обекти са барове и ресторанти – Кафе-аперитив „Джорджия”, Кафе-бар в почивната станция на БДЖ, Ресторант с национална кухня „Баба Чала”, Кафе-клуб „Айко, Зайко и приятели”, „Фаст-фууд”, Бистро в жилищна кооперация „Алпин лодж”, Ресторант с национална кухня „Каменица”, Кафе-аперитив в жилищен комплекс „Планински височини” и Ресторант-клуб „Харис” в комплекс „Кандахар”.

Заповедта на кмета на Банско трябва да се сведе до знанието на собствениците на туристическите обекти, тя е качена на интернет страницата на общината, поставена е и до мястото, където се подават заявленията за определяне на вида и категорията на обектите. Може да се обжалва от собствениците в 14-дневен срок пред Административен съд. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини