Валери Сарандев: В БСП не сме виждали декларацията на Бошкилов

Снимка: Blagoevgrad.eu
Снимка: Blagoevgrad.eu

Народният представител Николай Бошкилов не присъства на заседанието на изпълнителното бюро на областния съвет на БСП в Пиринско, което приключи преди минути.

По-рано през деня депутатът се обадил, за да съобщи, че му се налага да пътува и няма да може да вземе участие в заседанието, на което всъщност трябваше да изложи аргументите си защо иска да напусне ръководството на партията в Благоевград и защо се разграничава от политиката на общинския лидер Любен Милев.

Снощи Николай Бошкилов разпространи до медиите официална позиция, в която критикува общинското ръководство на БСП в Благоевград, обвинявайки го в политическо лицемерие, оставащо глухо и сляпо за истинските проблеми на хората. Той декларира желание да напусне ръководния екип на БСП и заяви, че ще депозира оставката си днес.

https://ilindenpres.bg/8940-boshkilov-obvini-liderite-na-bsp-v-blagoevgrad-v-politichesko-licemerie/

Според общинския председател Любен Милев, и към момента няма внесено заявление от Бошкилов за напускане на ръководството на партията в Благоевград.

„Това беше редовно областно заседание, насрочено още преди две седмици. На темата за декларацията на депутата Николай Бошкилов – ние не сме виждали тази декларация. В областния съвет не е пристигало такова писмо или заявление. Не знаем как тази декларация е получена в медиите. Всъщност ние от медиите разбрахме, че днес народният представител ще присъства на  областния съвет, за да изкаже свои аргументи. Разбира се, много скоро ние ще го изслушаме, за да изясним нещата“, заяви за ИлинденПрес областният лидер на БСП Валери Сарандев.

Той изрази недоумение защо народният представител не е потърсил членовете на областния съвет, за да изрази своите притеснения. По думите на Сарандев, не е това начинът за комуникация между депутат и общинско ръководство на партията.

Валери Сарандев бе категоричен, че областното ръководство подкрепя политиките на националното ръководство на БСП, както и тези на общинското ръководство в Благоевград, както и на общинските съветници.

Потърсихме за коментар и Николай Бошкилов. Той обаче бе лаконичен, че пътува и не може да говори.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини