Благоевград посрещна над 500 плувци за Международен турнир

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Хиляди гости от страната и чужбина пристигнаха в Благоевград за второто издание на Международен турнир „Пирин- Благоевград“. Над 500 плувци от 40 отбора се включиха в тазгодишното издание на спортната инициатива. Състезанията започнаха вчера в закрития плувен басейн на СК „Пирин“, а в 15:30 часа беше и официалното откриване.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави организаторите и участниците с поздравителен адрес. „Споделям убеждението, че още от малки децата трябва да бъдат възпитавани чрез спорт и ориентирани в сферата на физическата активност и спортната ангажираност. Повод за гордост е, че събитието е включено в календара на Българската федерация по плувни спортове. Общината ще продължи да работи последователно за насърчаване, развитие на спорта, чрез създаване отлични условия за неговото практикуване“, пише в част от адреса кметът Камбитов.

Турнирът е в календара на БФПС, като в него участват плувци от различна възраст – от деца родени през 2009 г. до мъже и жени. Най-дългите дисциплини бяха 400 м свободен стил и 400 м съчетано. В тях плуваха само 24 състезатели в 3 серии. Класиранията ставаха по най-добри заявени времена от всички категории. Клубовете имаха право на общо 16 състезатели от всички категории, с изключение на домакина. Всеки плувец имаше възможност да скочи на 4 индивидуални дисциплини плюс щафети.    Сред официалните гости бяха олимпийската шампионка Таня Богомилова, председателят на БФПС Георги Аврамчев, Кристиян Минковски - генерален мениджър на националния отбор по плуване.

Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“ беше открит в края на 2015 година, в резултат на целенасочената политика, водена от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини