Банско чака 10 000 нашенци за 3 март

Admin 25 Февруари 2018 09:12 Туризъм 0
Банско чака 10 000 нашенци за 3 март
Снимка: ИлинденПрес, архив

Курортът Банско е готов да посрещне хиляди родни туристи за Националния празник на България - 3 март. Заради трите почивни дни – събота, неделя и понеделник, се очакват близо 10 000 нашенци, които да съчетаят отдиха с каране на ски в Пирин планина. Другата добра новина е, че ще има достатъчно сняг за всички любители на белите спортове.

„Много от нашите туристи предпочитат да пътуват в последния момент. Повечето не са организирани групи, а идват индивидуално. Цените още в началото на зимния сезон леко ги завишихме, но интересът към курорта е голям. Радваме се на по-добра заетост в сравнение с миналата година, въпреки че част от туристите се отказват от почивка в Банско заради опашките пред единствения кабинков лифт”, сподели Яна Рахова, дългогодишен хотелиер в Банско.

Все пак цените в момента са по-ниски, тъй като след 1 февруари падат с 10-20%. В новите и модерни семейни хотели нощувка и закуска вървят по 25-30 лева на човек, в тризвездните хотели тази услуга стига до 40-45 лева, а в четиризвездните – над 50-60 лева на човек. Някои комплекси предлагат промоции за 3-ти март – плащат се две нощувки, а се ползват три, за да привлекат повече гости.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини