Банско чака 10 000 нашенци за 3 март

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Курортът Банско е готов да посрещне хиляди родни туристи за Националния празник на България - 3 март. Заради трите почивни дни – събота, неделя и понеделник, се очакват близо 10 000 нашенци, които да съчетаят отдиха с каране на ски в Пирин планина. Другата добра новина е, че ще има достатъчно сняг за всички любители на белите спортове.

„Много от нашите туристи предпочитат да пътуват в последния момент. Повечето не са организирани групи, а идват индивидуално. Цените още в началото на зимния сезон леко ги завишихме, но интересът към курорта е голям. Радваме се на по-добра заетост в сравнение с миналата година, въпреки че част от туристите се отказват от почивка в Банско заради опашките пред единствения кабинков лифт”, сподели Яна Рахова, дългогодишен хотелиер в Банско.

Все пак цените в момента са по-ниски, тъй като след 1 февруари падат с 10-20%. В новите и модерни семейни хотели нощувка и закуска вървят по 25-30 лева на човек, в тризвездните хотели тази услуга стига до 40-45 лева, а в четиризвездните – над 50-60 лева на човек. Някои комплекси предлагат промоции за 3-ти март – плащат се две нощувки, а се ползват три, за да привлекат повече гости.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини