Експерти в Гоце Делчев обсъдиха бъдещи проекти с Македония

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Работна среща, част от подготовката на съвместни проекти със западната ни съседка, се проведе в Гоце Делчев. Специалисти обсъдиха възможностите за кандидатстване по втората Покана за набиране на проекти предложения по Програма ИНТЕРРЕГ – Трансгранично сътрудничество между България и Македония.

В дискусията участваха и представители на македонските общини Щип и Кочани - Драгица Здравева, изпълнителен директор на Център за развитие на Източен плански регион, д-р Ален Георгиев от Регионална болница в Щип. Те коментираха бъдещите проекти със заместник-кмета на община Гоце Делчев - Валери Сарандев, общински експерти, директори на детски градини и училища, ръководствата на МБАЛ "Иван Скендеров" и Районна служба "Пожална безопасност и защита на населението". Участниците обсъдиха проектни идеи за кандидатстване по програмата, свързани с подобряване на енергийната ефективност и обновяване на общински сгради, за опазване на природата, за превенция и защита от природни бедствия и катастрофи. Срокът за подготовка и внасяне на проектите е началото на месец май 2018 година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини