Участник в телефонна измама на жена в Банско е предаден на съд

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Районна прокуратура – Разлог е предала на съд Н. Даков за извършено от него престъпление по чл. 210 от НК. Обвиняемият Даков (на 27 години) е от гр. Ихтиман и е осъждан за участие в т.нар. „телефонни измами“.

Към м. януари 2017 г. той имал уговорка с неустановено по делото лице да посещава посочените от него адреси в различни градове в страната, да взема даваните му от граждани пари и скъпоценности и след това да му предава част от тях. Даков знаел, че по този начин участва в престъпления.

На 10.01.2017 г. той посетил адрес на ул. „Юлен“ в гр. Банско, където жена през прозореца на къщата му предала 1000 евро и 750 лева. Пострадалата била заблудена, че помага за разкриване на измами и задържане на извършителите й по време на телефонен разговор с лице, представило й се като служител в полицията. Въпреки заявеното от жената, че зетят й Иван работи в органите на реда и молбата й да му се обади, непознатият мъжки глас й отговорил, че в момента нейният близък е зает с участие в същата операция по задържане на престъпниците.

При предаването на парите жената попитала Даков на кого ще ги занесе, като той я уверил, че „На Иван". След това обвиняемият се качил в лек автомобил и отпътувал.

След внасяне в съда на обвинителния акт срещу Н. Даков предстои насрочване на делото.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини