В Катунци отварят фабрика за медицински консумативи, наемат работници

Admin 19 Февруари 2018 11:57 Бизнес 0
В Катунци отварят фабрика за медицински консумативи, наемат работници
Снимка: ИлинденПрес, архив

Модерната фабрика за производство на медицински консумативи в Катунци, която години наред местните очакваха с надежда за работа и допълнителни доходи, вече е напълно построена.

Предприятието е собственост на египетски инвеститори, които преди четири години избраха санданското село за реализация на поредния си обект. Заводът е готов и се очаква машините да заработят. Това ще бъде третата производствена база на египетската компания Pharmaplast в световен мащаб.

"До един месец трябва да се назначат работници и заводът да отвори врати”, заяви кметът на село Катунци – Иван Коричков. Той уточни, че и забавянето на издаването на всички разрешителни и необходими документи отложило откриването на фабриката.

Първоначално ще се наемат около 150 души, а на по-късен етап броят на наетите ще се увеличи. В предприятието ще се произвеждатмедицински консумативи. По-голямата част от продукцията ще се изнася в чужбина, но ще се зарежда и родният пазар.

Производственото помещение е на площ от 6 декара. Целият имот е 33,5 декара. Само за строителството тримата египетски съдружници са похарчили 2 милиона евро. Общият размер на инвестицията им е 6-7 милиона евро. Те закупили земята от някогашното фармацевтично предприятие "Медика". 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини