ЮЗДП с проверки заради недоволство на жители в Брезнишко

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

ЮЗДП провери сигнал за недоволство от жители на три брезнишки села относно извършваните сечи и състоянието на пътищата, по които се транспортира дървесината.

По разпореждане на директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов още същия ден е извършена документална и теренна проверка в района в ТП „ДГС Брезник”. В землищата на трите села - Банище, Ръждавец и Станьовци, има обособени обекти за дърводобив, в които се извеждат основно санитарни сечи на съхнеща дървесина поради нападение от върхов корояд. В три обекта се извършват отгледни сечи за прореждане на дърветата и подобряване състоянието на гората, от които освен суха се добива и свежа дървесина. Поради наличието на снежна покривка са проверени два подотдела, в които не са констатирани нарушения на Закона за горите.

По отношение състоянието на извозните пътища инспекцията установи, че в условия на интензивно снеготопене повечето от тях са трудно проходими и на отделни места с дълбоки коловози. Затова едно от предписанията на проверяващите е „ДГС Брезник” да съобрази графиците на заявките за транспортиране на дървесина от сечище до асфалтов път с подходящите климатични условия, а при благоприятно време асфалтовият път и подходите към него да бъдат почистени от нанесените земни маси.

В хода на проверката е проведена среща с кметския наместник на с. Банище Иван Таков, с когото е договорена директна връзка, включително и организиране на временна приемна за своевременно решаване на възникнали проблеми, поставени от местното население

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини