„Blagoevgrad Blues & Jazz” 2018 с благотворителна кауза

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Фестивалът „Blagoevgrad Blues & Jazz” 2018 с изненади за почитателите на блус и джаз музиката. След като станаха  ясни имената на звездите тази година, поради големия интерес, международният фестивал ще се проведе в зала „Орфей“ на парк „Македония“ на 30 и 31 март. Билетите вече са пуснати в продажба на касата на зала „Пейо Яворов“. Цената на билета за една фестивална вечер е 12 лева, а картата, която обхваща и двата дни е 20 лв. От всеки закупен билет или карта ще бъде отделян по 1 лев за благотворителна кауза.

В Благоевград на една сцена ще излязат Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, блус дивата Кели Ръкър, Васко Кръпката, София Блус бенд, Биг Бенд на Българското национално радио, Биг Бенд- Благоевград, Лъчезар Кацарски. Хедлайнер на тазгодишното издание е Влатко Стефановски. Едва ли има почитател на двата стила музика, който ще остане безразличен към палитрата от изпълнители и музиканти, които са подготвили непреходни хитове, както и нови компилации. 

Българският джаз музикант, композитор, аранжор и пианист Милчо Левиев е удостоен с едни от най- големите отличия за заслуги в музикалното изкуство. Един от най- популярните женски гласове на джаз музиката Йълдъз Ибрахимова ще представи една уникална палитра от песни. Влатко Стефановски ще поднесе един уникален проект с музикантите от Биг Бенд на Българското национално радио, който се нарича „Sound Bridges”/ Мостове от звук/. Васил Георгиев, познат като Васко Кръпката е подготвил много новости за своите почитатели.

Младaтa надеждa на блус и джаз музиката Лъчезар Кацарски неведнъж е доказвал своите богати гласови данни, но този път ще излезе на сцената с индивидуален бенд. Биг Бенд- Благоевград ще изненадат благоевградската публика със съвместен проект с Йълдъз Ибрахимова. Не на последно място е блус- дивата от Калифорния. Тя притежава неповторим саунд на своята “Lee Oscar” хармоника и много силен и завладяващ дрезгав “блуси” глас. С повече от 25 години професионална кариера зад гърба си тя е делила световните блус-сцени със знаменитости като Дизи Гилеспи, Алберт Колинс, Джеймс Котон, ZZ Top, B.B. King. Специално за жители и гости на Благоевград, звездите на блус и джаз музиката, обещават „Blagoevgrad Blues & Jazz”2018 да остане незабравим спомен за тях.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини