САЩ удариха по части на Асад в Сирия

снимка : Wikimedia Commons
снимка : Wikimedia Commons

Около 500 бойци от армията на Асад подкрепяна от артилерия , минохвъргачки и реактивна система за залпов огън (РСЗО) са нападнали щаб на „Сирийските Демократични Сили(SDF), където са се намирали и военни съветници от възглавяваната коалиция от САЩ за борба с Ислямска Държава, съобщи Reuters.

В отговор на това нападение, военни самолети на САЩ са нанесли удари в провинция Дейр ал Зор срещу сирийски проправителствени части.

Анонимни американски източници съобщиха ,че няма загинали американски военни при атаката на щаба на SDF/СДС . От коалицията подчертаха, че нападението не е било правокирано с нищо.

"В защита на коалиционните партниращи сили ние нанесохме удари срещу атакуващите сили на Асад, за да отблъснем агресията срещу партньорите, участващи в мисията срещу „Даеш”. ", - се казва в изявлението на коалицията, на арабски език. .

Сирийската армия е подкрепена от ирански милиции и руски сили. Водената от САЩ коалиция не е казала дали някакви просирийски бойци са били убити в ответната удар.

По-рано президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че САЩ разработват планове срещу интересите на «Турция, Иран и, може би, Русия» в Сирия.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини