Арабски инвеститори харесаха Неврокопско за бизнес

Admin 03 Февруари 2018 14:28 Бизнес 0
Арабски инвеститори харесаха Неврокопско за бизнес
Снимка: ИлинденПрес, архив

Арабски инвеститори харесаха Неврокопско за бизнес. Това стана ясно след среща на посланиците на Мароко, Палестина, Алжир, Йемен в София и представител на посолството на Саудитска Арабия. Те проведоха опознавателна среща с управници и кметски екипи на общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

На форума присъстваха и десетки представители на бизнеса от региона, които се интересуват от възможността за износ на стоките в Арабския свят. На гостите бяха представени възможностите за инвестиции в Неврокопско, природният и човешки капацитет. Специално за събитието бе подредена изложба от местни представители на изкуството, дипломатите видяха фолклорни изпълнения от на самодейците от селата Дебрен, Сатовча и Плетена.

Много от представителите на дипломатическите мисии не скриха, че имат надежди възможностите за бизнес контакти да достигнат темповете от преди години и поканиха местните предприемачи да участват в различните търговски изложения, които се организират в арабските държави и проявиха интерес към дървообработването, производството на селскостопански продукти, млечни изделия, които отдавна са известни и търсени от арабските потребители.

„Често посрещаме посланици от различни държави, обясняваме им какви са възможностите за бизнес развитие в региона и си оставаме само с добрите намерения. Но сега се договорихме за следваща среща, на която ще има и бизнесмени от Арабския свят. Това ще се уточни между Търговските палати и Съюзите на предприемачите. Най-голям интерес имат за инвестиции в хранителната промишленост и в животновъдството”, заяви кметът на община Гоце Делчев - Владимир Москов. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини