Банско впечатли посетителите на туристическо изложение в Истанбул

Admin 03 Февруари 2018 14:23 Туризъм 0
Банско впечатли посетителите на туристическо изложение в Истанбул
Снимки: Община Банско

Община Банско взе участие в 22-то Международно изложение за туризъм и пътувания „Emitt” в Истанбул, Турция. Събитието е най-голямото за  района на Източното Средиземноморие и е между петте най-престижни туристически изложения в света. В тазгодишното издание се включиха 1065 участници от около  106  държави, а посетителите бяха над 50 хиляди. Още от първия ден интересът на гостите към щанда на Банско бе изключителното голям. Отново ски зоната над града, в Пирин планина, бе във фокуса на посетителите, тъй като е сред най-големите предимства на града.

Приоритет на представителите на община Банско и туристическия бизнес бе да открият нови бизнес партньори, с които съвместно да бъде популяризиран града като целогодишен курорт. На срещите населеното място бе презентирано като целогодишна дестинация с много атракции. На туристическите агенти и туроператори   бяха представени възможностите за природен, фестивален, алтернативен и конгресен туризъм, както з СПА/Уелнес туризъм.

Щандът на Община Банско бе посетен и от генералния консул на Република България  в Истанбул -  Ангел Ангелов, официален гост на изложението. Той разговаря с представителите  на местната власт, с мениджърите на хотелите, участници в щанда. Бяха обсъдени възможности за популяризиране туристическия потенциал на нашия регион с помощта на рекламни пана, поставени в българското посолство. Консулът покани фолклорни групи и състави от Банско да вземат участие в организирани  от посолството важни културни мероприятия с представители на бизнеса в Турция.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини