Способност за сделки е открита при плъховете

снимка :  Shuterstock
снимка : Shuterstock

Учени откриха ,че сивите плъхове са способни да си обменят услуги, съобщи на  на сайта си университета в Берн. Отбелязва се ,че плъховете са станали първия нечовешки вид ,в който са открити способности за такъв обмен.

При експерименти , учените са поливали гърба на плъхове с подсолена вода. Животно е искало да се почисти ,но не е могло само, като на помощ е идвал някой друг плъх. В друг експеримент плъховете са си носели взаимно храна.

Изследователите открили ,че обмена на полезните действия при тези плъхове е бил на принципа «ти на мен, аз на теб ». Те са се стремели да отговорят на услугата с услугата. Освен това , те по интензивно са помагали на тези партньори, които по-рано са им били в помощ.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини