Министър Кралев: Никой няма за цел да застрои Пирин планина

Снимка: ИлинденПрес
Снимка: ИлинденПрес

Обществеността е убедена, че Банско има нужда от втори лифт. Правителството взе ясно решение. От 2002 г. идвам в Банско, знам какво беше и какво е в момента. Моята позиция се знае, както и тази на премиера. Това заяви спортният министър Красен Кралев, който бе гост на Световната купа по сноуборд за мъже и жени в най-добрия ни зимен курорт. Той обаче призна, че има една част от българското общество, която трябва да бъде убедена, че става въпрос само и единствено за спортна инфраструктура.

„Никой няма за цел да застрои планината. Необходим е втори лифт в Банско! Смятам, че с времето това напрежение в обществото ще спадне. Искаме да разсеем притесненията на тези български граждани, които считат, че в Пирин планина ще има някакви строителни процеси. Правителството е категорично, че няма да позволи нерегламентирано строителство. Ще се спазят и българското, и европейското законодателство”, каза още Кралев.

Той остана доволен от организацията, от отличната работа на Българската федерация по ски и община Банско. Мнението  на треньорите и състезателите е много важно, а те са категорични, че всичко тук  перфектно, подчерта Кралев. Състезават се сноубордисти от 54 държави, няма по-добра реклама от това за България, важни са не само алпийските ски, но и сноубордът, и останалите зимни спортове. 

Според него тези дни са голям празник за българските зимни спортове, за всички, които обичат планината и ските. Министърът благодари на всички медии, които отразяват тази престижна надпревара – Световната купа по сноуборд за мъже и жени. „Инвестираме непрекъснато средства в развитието на белите спортове, като най-голямата ни цел е да приобщим повече деца. Днес те могат да видят майсторството на елитните състезатели от цял свят, да се докоснат до нашите звезди Радослав Янков и Сани Жекова. Нека децата са по-активни, да обичат планината, да са бъдещите ни звезди на големите форуми. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини