Фестивалът "Златен грозд" кани ценители на виното в Мелник

Admin 21 Януари 2018 11:56 Туризъм 0
Фестивалът Златен грозд кани ценители на виното в Мелник
Снимка: ИлинденПрес, архив

Дегустация на мелнишко вино, много музика и добро настроение. Това обещават на двудневния празник на 10 и 11 февруари община Сандански, Сдружение „За Мелник“ и винопроизводителите от региона.

Стотици гости от страната и Гърция ще се потопят в света на лозарството и винарството по случай празника на свети Трифон Зарезан. На фестивала „Златен грозд“ жители и туристи в китното градче ще се насладят на богата фолклорна програма, дегустирайки прочутото мелнишко вино, представено от винопроизводители от целия регион.

Първият фестивален ден ще бъде открит от кмета на община Сандански – Кирил Котев, в 11,00 часа. В празничната програма участие ще вземат самодейни състави от общината и страната. Специални гости ще бъдат Кукерската група от симитлийското село Черниче, Гайдарски състав „Петко Войвода“-София и Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“.

През втория фестивален ден в Мелнишко ще прозвучат гласовете на певците Теди Еротеева, Георги и Иван Гоцеви. Традиционно ще се проведе и конкурс за най-добро домашно червено вино в категориите „Мелнишка лоза“ и „Букет“.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини