Нови маршрути водят туристи в малко популярни села в Пиринско

Admin 13 Януари 2018 11:25 Туризъм 0
Нови маршрути водят туристи в малко популярни села в Пиринско
Снимка: Община Сандански

Сдружение „Съвремие”-Сандански изпълни проект „Повишаване на конкурентоспособността на регионалния туризъм чрез подкрепа на развитието на селския и културен туризъм в трансграничния регион на България и Македония. Създадени са четири туристически маршрута из интересни, но непопулярни селски райони на страната ни, както и още толкова в селски райони на Македония.

Първият маршрут у нас ще води наши и чужди туристи в селата Микрево, Цапарево, Гореме и Горна Рибница в Малешевска планина. Вторият маршрут е за санданските села Рожен, Любовище, Кашина и Пирин в Пирин планина. Третият маршрут започва от град Симитли и минава през селата Сушица и Брестово, за да стигне до прочутите и високи над 100 метра Коматински скали. Последният маршрут е от санданското село Катунци през селата Голешево и Парил до с. Тешово.

Всяко от представените населени места има уникални традиции, празници, обичаи, език и култура. В тези села животът тече бавно, но красиво. Всички те са с потенциал за развитие на алтернативни форми на туризъм. За популяризиране на селата, носещи автентичността на България, по проекта  са създадени два филма, представящи уникалното културно-историческо наследство на трансграничния район, издаден е луксозен каталог на изчезващите населени места и традиции, създадена е дигитална база данни с библиотека за населените места, изготвена е маркетингова стратегия за развитие на селския туризъм.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини