Безработните в община Гърмен с шанс за работа, но в чужбина

Admin 13 Януари 2018 11:15 Региона 0
Безработните в община Гърмен с шанс за работа, но в чужбина
Снимка: ИлинденПрес, архив

Безработните в община Гърмен имат шанс за работа, но в чужбина. Кметската администрация съобщава, че мстните хора могат да кандидатстват за сезонна работа зад граница.

Кметовете по места са длъжни да уведомят населението за тази възможност. Не се изисква владеене на чужд език. За Португалия се търсят работници в две ферми. В първата набират 200 мъже и жени за 8 месеца заетост за бране на малини, къпини и боровинки. Във втората се търсят само жени на възраст от 18 до 50 години, които да берат малини, работните места са 400.

В Испания работодателите също предпочитат жени, които да имат опит в брането на ягоди и боровинки. Това важи за три ферми там, само в една опитът не е задължителен, наемат се 300 жени от 18 до 45 години за бране на ягоди, малини и боровинки.

Търсят се сезонни работници и за Великобритания във ферма за цветя. Опитен каменар, който може да прави каменна зидария, да обработва и облицова с камъни, пък може да си намери работа във Франция.

„Миналата година близо 20 души от ромската махала работиха в Чехия в селското стопанство. Останаха доволни и тази година пак ще отидат, ако ги потърсят. Засега обаче не проявяват интерес към работа в Португалия и Испания”, коментира кметът на гърменското село Марчево – Розен Марчев.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини