Наши превозвачи: Сигурни сме, че гърците готвят блокади на Кулата

Admin 12 Януари 2018 15:51 Региона 0
Наши превозвачи: Сигурни сме, че гърците готвят блокади на Кулата
Снимка: ИлинденПрес, архив

"Не само че имаме индикации, а сме сигурни, че гръцките фермери готвят блокади на граничните пунктове с България. Преди два дни получихме точно такаав информация, към момента обаче все още не знаем кои точно пунктове ще бъдат блокирани". Това заяви Александър Стамболийски, председател на Съюза на българските транспортни работници.

Според него земеделците от южната ни съседка ще използват периода, в който страната ни председателства Съвета на Европа, за да бъдат още по-крайни в действията си.

"Те  ще използват българското председателство на ЕС, за да "се покажат на какво са способни пред европейските делегации"у подчерта той и допълни, че в момента до нашите превозвачи не достига достатъчно информация за намеренията на съседите.

"Миналата година имахме достатъчно време да реагираме, защото имаше предварителни разписания за протестите, знаехме точно какво ще се случи, тъй като бяха предварително оповестени. Сега протестите започват буквално два дни след като се информира обществеността за тях и нямаме  време за адекватна реакция. Това е и причината и ние да изчакваме, за да  да разберем и да видим точно какви ще бъдат действията на протестиращите в южната ни съседка. Миналата година държавата се противопостави на такива незаконни прояви, дано и тази година го направят. Досега винаги имаше изтичане на информация, но сега организацията им е доста по-сериозна", подчерта председателят на Съюза на българските транспортни работници.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини