НАП дебне за данъчни нарушения търговците в Банско

Admin 12 Януари 2018 13:29 Бизнес 0
НАП дебне за данъчни нарушения търговците в Банско
Снимка: ИлинденПрес, архив

Служители на НАП - София съвместно с екипи на МВР, извършват скрити и явни наблюдения и инвентаризации и следят за реално отчитане на оборотите в зимните  ни курорти, съобщава Дарик.

Ски гардероб и хранителен магазин в Банско, четири търговски обекта в Разлог и един в Боровец ще бъдат запечатани за срок от един месец след констатирани в тях данъчни нарушения.  От старта на проверките в зимните курорти Банско и Боровец са извършени над 550 проверки и са установени с  17 нарушения. За същия период на 2017 година инспекторите са направили 380 проверки и са издали 30 акта. Според служители на Териториална дирекция на НАП София, фискалната култура в зимните ни курорти се е повишила значително и се наблюдава  устойчива промяна в поведението на бизнеса.

Заведения за обществено хранене  в Банско, в които клиентопотокът е голям, са поставени под постоянно наблюдение, с физическо присъствие на служители на НАП. Целта е да се сравнят оборотите отчитани за минали периоди с регистрираните по време на проверката и при съществени различия фирмите да бъдат предлагани за пълна ревизия.

Извършват се и съвместни контролни действия със служители на МВР, както и с всички институции , които са отговорни по отношение на трудовото законодателство . Приоритет в работата на екипите са и апартхотелите в града. Чрез фиктивна резервация в интернет, която играе ролята на контролна покупка, инспекторите проверяват всичко свързано с данъчното и осигурителното законодателство в тези така наречени частни квартири.

Контролните мерки в зимните проверки  ще продължат без прекъсване до края на сезона в денонощен режим.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини