Реализират ключови проекти през 2018 г. в община Гоце Делчев

Admin 12 Януари 2018 13:19 Региона 0
Реализират ключови проекти през 2018 г. в община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Почти 26 милиона лева е бюджетът за тази година на община гоце Делчев. Кметът Владимир Москов го определи като балансиран, който гарантира средства за всички дейности.

Точният размер на проектобюджета е 25 988 120 лева. От тях приходите с държавен характер са 15 770 000 лева, а тези с общински характер – 10 218 120 лева. Собствените приходи на общината се очаква да бъдат 5 890 550 лева. Предвидената целева субсидия за капиталови разходи в бюджета на община Гоце Делчев е 459 200 лева.

И тази година общината продължава да полага усилия за привличане на млади лекари, които да останат на работа в гоцеделчевската болница. За целта, от няколко години е създаден специален фонд за подпомагане на специализанти, които след това имат ангажимент да работят в МБАЛ „Иван Скендеров“. Към момента лекарите–специализанти, които са подпомагани по тази програма, са осем.

Водят се разговори с още трима млади медици. "Подпомагаме ги с по две минимални заплати всеки месец. Те пък са длъжни да работят най-малко 5 години в нашата болница. Предоставяме им и общински жилища или общински парцели, за да си построят домове”, коментира градоначалникът.

Тази година пък ще бъде ключова по отношение на редица важни проекти. Очаква се да бъдат финализирани дейностите по подмяна на водопроводната мрежа и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на града. Предстои да бъде подписан договора по проект за ремонт на образователната инфраструктура, чрез който ще бъдат обновени Второ основно училище и детските градини „Радост“ и „Калинка“. Ще се асфалтират улици и ще се подмени водопровода в четири от големите села в общината.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини