Съвет на жените ще работи за по-добър и развит Благоевград

Admin 12 Януари 2018 10:54 Региона 0
Съвет на жените ще работи за по-добър и развит Благоевград
Снимки: Община Благоевград

В Благоевград създадоха Съвет на жените под агидата на кмета на Благоевград Атанас Камбитов. Близо 100 дами заявиха желанието си за участие в организацията. По време на форума бяха обсъдени градивни идеи за подобряване на градската среда в Благоевград.

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности и председател на Съвет на жените Христина Шопова подчерта, че целта на Съвета е да се събират жени, които са готови да работят за развитието и бъдещето на Благоевград. 

„Ще обсъждаме, дебатираме и коментираме проблеми, засягащи града, за да се случват по- добри неща за нас и децата ни. Отдавна имахме идея за такъв Съвет в Благоевград.  Хубавото е, че има организации, с които споделяме общи идеи. Подбудите, които доведоха до създаването на този Съвет е, че всички ние, които работим в институции, администрация и т.н. сме били и от другата страна. Аз се интересувам от това, което искате, мислите и тук идеята е да  бъда в пряка връзка с вас“, каза Христина Шопова.  Тя поясни, че първоначалната концепция за Съвета е била да обедини майките в Благоевград, но след това е взето решение да не бъдат поставени ограничения.

На първото събрание на Съвета на жените присъстваха жени, работещи в различни сфери /туроператори, юристи, икономисти, журналисти, доброволци, членове на НПО, учители, преподаватели и т.н/. В залата не липсваха и мъже, които приветстваха идеята и изказаха гражданската си позиция. На срещата присъства и гост от САЩ, който изказа възхищението си към Благоевград и заяви желанието си да инвестира в града.

Заместник- кметът и представител на Съвета даде възможност на всеки желаещ да изкаже своето виждане за по-добър Благоевград. По време на форума стана ясно, че ще бъде избран секретар на Съвет на жените, както и ще бъде сформиран  Управителен съвет.

Срещите ще бъдат регулярни и ще се провеждат един път в месеца, като следващата среща е насрочена за 22 февруари 2018 година от 17:30 часа. 

В Съвета може да участва всяка дама, представител на НПО, бизнес или гражданин. По време на всяко събрание ще бъде воден протокол, който след края на срещата ще бъде представян на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Съвет на жените дава възможност на дамите в Благоевград да защитят правата си, да обсъдят проблемите и да предложат креативни идеи.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини