Община Белица с още една стъпка към възраждане на Семково

Admin 11 Януари 2018 12:35 Туризъм 0
Община Белица с още една стъпка към възраждане на Семково
Снимка: Община Белица

Община Белица направи още една крачка за възраждане на курорта Семково. на последното си заседание местният парламент гласува решение курортният комплекс да стане селищно образование с местно значение в землището на град Белица.

Съветниците се съгласиха общината да придобие безвъзмездно правото на собственост върху 114.54 хектара земя от държавния горски фонд, които са цялата територия на Семково.

Кметът Радослав Ревански трябва да предприеме всички необходими действия съвместно с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и с Министерството на земеделието и храните за изпълнението на двете решения.

„Всичко, което зависи от мен като кмет и от общинския съвет за бъдещото развитие на курорта Семково е сторено. В момента се изготвя Общ устройствен план, в него ще попадне и курортната местност, за да може да кандидатстваме по европейските програми за финансиране. Сега на ход е държавата, очаквам подкрепа, за да превърнем това място в привлекателно за туристите и от страната, и от чужбина”, коментира градоначалникът Ревански. 

Идеята е курортният комплекс да стане привлекателен за туристите зимен курорт - повече леглова база, осигурена от малки къщи за госит от дърво и камък. Амбициите на общинското ръководство са туризмът да даде тласък на икономическото развитие на малката община.Следващият месец там ще се проведе за втора поредна година Зимен празник на община Белица, който привлича гости от цялата страна. Събитието ще мине под знака на европредседателството на България.

 „Задължение на общината е да поддържа пътят и тя го прави. Спечелихме и проект за ремонта на шосето. Намерението ни е да се ползва просеката на сегашния влек, за да се изгради модерен лифт. В момента общината обсъжда с Университета по архитектура, строителство и геодезия и с Техническия университет, които имат бази в Семково, да се направи съвместно дружество. Целта е да се осигурят по-добри условия и по-качествено обслужване за туристите”, подчерта кметът на Белица. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини