Откриват школа по цигулка за деца в Благоевград

Admin 11 Януари 2018 09:16 Региона 0
Откриват школа по цигулка за деца в Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Школа по цигулка ще бъде открита в Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.  Заниманията ще започнат от 5 февруари, а преподавател ще е талантливият цигулар Стоил Богданов. Той е роден в Благоевград. Завършва средното си образование в „НМУ Л.Пипков” гр.София със специалност цигулка. През този период участва в майсторските класове на Кеворк Мардиросян. През месец май 2006г. е поканен като солист на оркестъра на Камерна опера Благоевград, където е и в момента. Участва във всички концерти и турнета на Младежката филхармония София, НМУ,,Л.Пипков” гр.София.

Като студент в инструменталния факултет на НМА”Проф.Панчо Владигеров” гр.София попада в класа на професор Гинка Гичкова. През периода на обучението си в Академията се явява на майсторските класове през 2009 и 2010г. на проф.Стефан Камиларов (Виена). Солист е на Академичен симфоничен оркестър на НМА„Проф.П.Владигеров“ гр.София, където изпълнява Й.С.Бах концерт за цигулка и оркестър а moll. През 2011г. е поканен да изпълни същия концерт с оркестъра на Камерна Опера-Благоевград. Участва в редица концерти като солист и оркестрант.

Презентацията на школата по цигулка към ЦЛТРДБ ще бъде на 24 януари /сряда/ от 14:00 часа в зала №3 на Младежки дом. Ще бъде представен цигуларят Стоил Богданов. Заедно с пианистката Милена Томанова ще представят пред публика, произведения на известни композитори. Присъстващите ще научат и много неща за един от най-емоционалните класически инструменти. Младият цигулар ще ги запознае по атрактивен начин с произхода и усъвършенстването на този музикален инструмент.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини