Над 20 убити в Иран

снимка : AP
снимка : AP

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей коментира акциите на протеста в страната, заявявайки, че "враговете"се стремят да използват всяка възможност, за да  навредят на иранския народ, ползвайки "пари и оръжие", предаде иранската агенция Mehr.
Както предаде агенцията, Секретарят на Висшият съвет по националната безопасност на Иран Али Шамхани обвини Саудитска Арабия, Вашингтон и Лондон и каза, че те са в основата на този бунт в Иран. По негои думи, тези държави  ръководят кампанията в социалните мрежи, и които влияят на провеждането на протестите.

За последните три дена на протестите в Техеран са задържани около 450 души, съобщава местната агенция Ilna позовавайки се на зам. губернатора на иранската столица Али Асгар Насербахт. "200 души бяха задържани в събота, 150 в неделя и 100 в понеделник ", — каза той.

Зам. министъра на вътрешните работи на Иран по въпросите на безопасността Хюсейн Золфагари заяви, че ситуацията в болшинството региони се нормализира и протестите, които взеха най-малко 20 жертви скоро ще завършат, съобщи телеканал Press TV.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини