Нашенци напълниха Огняново за Нова година

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Хиляди българи напълниха курортното село Огняново в навечерието на Нова година, привлечени от от изворите с топла минерална вода и десетките хотели и къщи за гости.

Туристите напълниха на сто процента легловата база в гърменското село.

"Леглата вече са над 1500 и всички бяха резервирани. Преди дни ми се обадиха депутати, които имаха желание да посрещнат новата година тук. Но така и не успях да им намеря места. При нас интересът на туристите е целогодишен, защото тук съчетанието между планина и минерална вода е уникално”, заяви кметът на населеното място – Димитрия Гюрова.

Предимството на курортното селце са и по-ниските цени за нощувки. Много от местните хотелиери и ресторантьори предлагата на своите клиенти биопродукти, отгледани в собствени оранжерии.

Някои хотелиери имат и животновъдни стопанства – осигуряват пресни мляко и месо за гостите си. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини