В Сухострел отново посрещнаха новата година на тъмно

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Двама души посрещнаха Нова година на тъмно в симитлийското село Сухострел. Планинското село се намира на 30 километра от общинския център Симитли и там никога не е имало ток. 

 „Бойко Гогов доскоро бе единственият човек, който живее там. Но вече има жена. Двамата се снабдиха с всичко необходимо, за да честват настъпването на новата година. През лятото в Сухострел се качват още двама-трима пенсионери, но постоянно там живеят само Бойко и жена му”, разказа кметският наместник на Брестово и Сухострел – Живко Стаменов.

В селцето хората се отопляват газеи лампи и фенери. Тази зима времето е меко и няма сняг, затова пътят до там е проходим. Това позволява на управника да изпълнява поръчките на местните хора и да им качва с колата каквото им трябва. Бойко Гогов от години се занимава с животновъдство, отглежда петнадесетина крави и коне.

„Той е стожерът на Сухострел, където някога е имало гранична застава, която сега се руши. Без Бойко селото ще опустее и изчезне от картата на България. Шансът да оцелее селцето е да се направи път и да има ток”, убедене е Живко Стаменов. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини