Ръст на инвеститорския интерес отчитат в Добринище

Admin 01 Януари 2018 19:01 Туризъм 0
Ръст на инвеститорския интерес отчитат в Добринище
Снимка: ИлинденПрес, архив

Ръст на инвеститорския интерес отчитат в Добринище през последните месеци. Басейнова дирекция-Благоевград одобри поредното инвестиционно намерение. То е на Мартин Сакарев, който иска да построи рибарник в Добринище. Обектът ще се намира в местността Гаджаница, като освен рибарник, ще има и заведение за хранене с около 70 места, с място за спане на персонала. Застроената площ ще бъде 200 кв. м.

Водният басейн ще бъде с размери 10/5/1,5 метра с приблизителна кубатура 75 куб. метра за екстензивно отглеждане на пъстърви, преди тяхното приготвяне за консумация. Възложителят уточнява, че рибарникът ще има декоративна функция до разработването на услугата „Улови си сам“. За водоема се предвижда водовземане от река Добринишка.

„Делят ни само 7 километра от зимната столица на Балканите – Банско. Българи и чужденци идват заради минералните извори. На плажа има топъл басейн. Винаги има хора в него. Най-много са нашенците, но има македонци, сърби, гърци, турци, румънци, англичани, руснаци. Наши инвеститори също се редят на опашка да строят тук, но има свободни само частни терени, а цените са високи. Няма да позволим застрояване”, коментира кметът Китан Галчев.

В момента има 3 по-големи хотела, ще се построи най-много още един, уверява той. Легловата база е малко над 3000 легла, максимумът за населеното място е 5000. Почти 90 са къщите за гости, които са собственост на жителите на курорта. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини