Благоевград ще има ново Спешно-приемно отделение

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Общинският съвет в Благоевград одобри две предложения по искане на Министерство на здравеопазването по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Първото от тях касае безвъзмездно учредяване право на строеж за реализацията на инвестиционен проект съвместно със здравното министерство и е свързан с обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на Спешната медицинска помощ на територията на Благоевград. В изпълнение на дейностите ще бъде изградено ново Спешно- приемно отделение към Многопрофилната болница за активно лечение. Ще бъде осигурено цялостно оборудване и обзавеждане, съгласно изискванията на медицинския стандарт за спешна медицина и на действащата нормативна уредба в страната.

Второто предложение се отнася до учредяване безвъзмездно право на строеж върху общински имот за реализацията на инвестиционен проект по процедура „Подкрепа за деинституционализация на грижа за деца”, свързан с услугата „Център за специализирана здравно-социална грижа за деца с увреждания с потребност от постоянни медицински грижи”. За целта ще се изгради самостоятелна едноетажна сграда с прилежащо дворно място за обособяване на детска площадка с пряк достъп до сградата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини