Община Разлог с одит на болницата в града

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Общинският съвет в Разлог възложи извършването на одиторска проверка и заверка на годишен финансов отчет за 2017 година на „МБАЛ – РАЗЛОГ“ ЕООД. Одитът ще направи Рилка Тодорова Коцакова. Целта е да се установи какво е финансовото състояние на здравното заведение, което е общинско. Решението е на основание Закона за счетоводството, Търговския закон и Закона за независимия финансов одит. Има и Наредба за условията и реда за упражняване на правата на собственост на общината в търговски дружества с общинско участие в капитала, за участието на общината в граждански дружества и в сдружения с нестопанска цел.

Съветниците се съобразиха с постъпилото предложение от д-р Божидар Велев, управител на МБАЛ-РАЗЛОГ, за назначаване на независим одитор за извършване на проверка и заверяване на годишен финансов отчет за 2017 год. на дружеството, на което Общински съвет–Разлог е едноличен собственик на капитала. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини